Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Внимавайте с измамни сайтове за облекло, предупреждават потребители в

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Внимавайте с измамни сайтове за облекло, предупреждават потребители в
Коментари Харесай

Внимание с търговски реклами в социални мрежи! Измамни сайтове за дрехи приемат плащания и не изпращат стоки

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Внимавайте с лъжливи уеб сайтове за облекло, предизвестяват консуматори в обществените мрежи, където вървят реклами на подправени онлайн магазини, маркирани със  " спонсорирано ". 

Именно подобен уебсайт е обрал парите на купувачи и от няколко дни имейлът за връзка с компанията е закрит. Телефон няма, има единствено посочен адрес в Сан Франциско. Първоначално електронната поща е била дейна, само че никой не е отговарял на нея при въпроси, жалват се консуматори. 

Става дума за уеб страницата blissyes.com . Въпреки, че в раздел " За нас " написа, че онлайн магазинът е от 2018-та година и показва артикули на марката " Шик Бутик ", IT експерти откриват, че той съществува едвам от октомври 2020-та и то с копирани изображения от други уеб сайтове. Естествено заплащането се прави авансово, както в одобрените онлайн магазини като " Али експрес " да вземем за пример. Така подозрението първоначално е замъглено, тъй като просто практиката е такава при задграничните онлайн заплащания. 







А ето и какъв имейл се появява секунди откакто сте писали на посочения адрес за връзка с компанията. 

 " " Домейнът не е открит.... " - а това е тъкмо същият имейл, който е посочен за връзка с онлайн магазина. 

Телефон за връзка няма, има единствено имейл, само че той, както стана ясно, към този момент не съществува. Има единствено посочен адрес в Сан Франциско, който с нищо не може да помогне на потребителите от разнообразни страни да се свържат с компанията. Поръчалите през ноември, към момента не получават отговор къде тъкмо се намират пратките им. В акаунта написа, че се чака изпращане и нищо повече. 

Съвети от форумите: 

" Потърсете няколко метода да се свържете с компанията (телефон, имейл, чат онлайн, физически адрес) и да ги изпробвате. Някой в миналото дава отговор ли на телефона? Получавате ли обща авансово записана гласова поща или имейл за формуляр? Ако единственият способ за контакт е онлайн имейл формуляр, продължете с нараснало внимание, поучават консуматори. "       

" Не бих купил артикули от онлайн магазин, който няма HTTPS връзка. "



Blissyes Отзиви:

Митхун Ратод, Строителен инженер,

" Blissyes е онлайн магазин, който твърди, че продава разнообразни артикули като горнища, долнища, рокли, обувки, аксесоари, палта от изкуствена кожа и други

Въпреки това открих някои пропуски, с които би трябвало да се запознаете преди да купите.

Уебсайтът на Blissyes е регистриран на 14 октомври 2020 година, което не е добре, защото новите уеб страници нямат доверие.

Съдържанието на този уеб страница се копира от другаде, което не е добър знак.
Има освен наличие, само че и копирани изображения от други уеб сайтове.

Не ви предлагам да купувате нищо от уеб страницата, защото има прекалено много пропуски. Просто стойте надалеч от него. "

Оказва се обаче, че това не е единственият " онлайн магазин " с сходна процедура. Има още доста такива, тъй че най-добре да се пазари от потвърдени източници. Имало дори вид измамниците да ви изпратят друга поръчка, единствено с цел да им отчетат банковия превод, само че вие няма къде и по какъв начин да я върнете, тъй като адресите са подправени, разказват опарени. Така че, по-добрият вид е да не получите нищо, а още по-добрият - да не поръчвате нищо от уеб сайтове със подозрителен генезис в обстановката на всеобща онлайн търговия по време на пандемия. Дори рекламите да са там, където стоите по през целия ден - в обществените мрежи, на които имате известно доверие. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР